Rusia

Un pelerinaj este si un act de multumire sau de pocainta, o rugaciune de multumire sau de cainta pentru ispasirea unui pacat. Pelerinul asculta cuvantul lui Dumnezeu si il impartaseste cu tovarasii de drum. El urmeaza pilda Mantuitorului, cand pe drumul spre Emaus, a explicat Scriptura celor doi ucenici. Şi astazi ca dintotdeauna, Hristos este cu pelerinii si le vorbeste. Cuvantul lui Dumnezeu se face auzit, le patrunde inimile si devine rugaciunea lor

Pravoslavnica Rusie aduce pelerinului rasplata pentru osteneala sa prin binecuvantarea sfintilor, participarea la sfinte slujbe, maretia manastirilor, frumusetea arhitectonica a marilor orase, bogatia culturala si de arta, noptile albe la Sankt Petersburg: o lume de o extraordinara frumusete spirituala!

Rusia este pentru pelerinul roman bucuria intalnirii cu sfinti dragi lui: Sf. SERAFIM de Sarov, Sf. XENIA din Sankt Petersburg, Sf. IOAN de KRONSTADT, Sf. MATRONA de la Moscova, Sf. TEOFAN ZAVORATUL, Sf. AMBROZIE de la Optina, Sf. SERGHIE de RADONEJ.